Skip to content

Over

mr. J.W.C. (Jan-Willem) van Kleef

“Er kleven grote onzekerheden en risico’s aan het politieke ambt.”

Zoals mijn naam zal doen vermoeden ben ik mede-oprichter van Van Kleef & Partners. Met meer dan 35 jaar ervaring en kennis ben ik op mijn best als adviseur in juridisch complexe en politiek gevoelige kwesties. Bij bestuurlijke en ambtelijke integriteitsvraagstukken kan ik een goede sparringpartner zijn. In die rol ben ik er voor de organisatie. Ik heb mij gespecialiseerd in het ambtenaren recht en arbeidsrecht in de publieke sector.

Die ervaring deed ik onder andere op in mijn functie als beleidsmedewerker overheidspersoneelszaken bij de VNG en juridisch adviseur bij de gemeente Zoetermeer. Wat ik daar leerde breng ik nog dagelijks in de praktijk. Ik ken de publieke sector en weet precies met welke factoren en nuances onze cliënten dagelijks van doen hebben. Die geven het juridisch adviseren in de publieke sector een geheel eigen karakter.

“Ik schaak op meerdere borden tegelijk”

Toch wil ik ook de bevlogen raadsman zijn en blijven voor de individuele overheidsmanager of politiek bestuurder die in zwaar weer terecht is gekomen. Na jarenlange ervaring rond het politiek-bestuurlijke speelveld schaak ik als het moet op meerdere borden tegelijk.

Meer over

Bas

Bas van Polanen

Juridisch medewerker
Diana

Diana van Kleef-Jansen

Partner en accountmanager sequens next
harma

Harma van Buren

Senior Secretaresse